Muffin
με καρότο και πορτοκάλι
Της μαθήτριας:Φωτιάδου Ευδοκίας(Fotiadou Eudokia)
Υλικά για 12 άτομα
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 90 γρ. αλεύρι σκούρο ολικής άλεσης «σιταρένιο»
- 115 γρ. ζάχαρη
- 350 γρ. καρότο τριμμένο και καλά στυμμένο
- 120 γρ. Flora Soft με βούτυρο και λίγο επιπλέον για τα φορμάκια
- 100 ml γάλα
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
- 60 ml χυμό πορτοκαλιού
- 2 αυγά χτυπημένα
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
Τοποθετούμε 12 χάρτινες θήκες για muffin σε 12
αλουμινένια φορμάκια, τα οποία προηγουμένως έχουμε αλείψει με Flora Soft με
βούτυρο.
Κοσκινίζουμε και τα δύο αλεύρια μαζί.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και το Flora
Soft με βούτυρο και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου ομογενοποιηθούν και
αφρατέψουν.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το καρότο, το ξύσμα και
το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί
το μίγμα.
Ρίχνουμε στο μίγμα της ζάχαρης με τα αυγά λίγο-λίγο το
αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο ρευστό μίγμα
καρότου – πορτοκαλιού και γάλακτος και ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια
παχύρρευστη ζύμη.
Γεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε για 25 λεπτά.

ΠΗΓΗ:www.flora.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tο 1lykgrevena-a4.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.